21 de articole in 21 de zile. Despre antreprenoriat. Cu bune si rele.

De cand ma stiu am fost si sunt antreprenor. Cred ca m-am nascut cu o gena a creativitatii si libertatii de expresie care m-au dus pe acest drum inca din ultimul an de facultate, din anul 1992. Stiu ce inseamna bunele si mai putin bunele antreprenoriatului.

Daca esti antreprenor, am bucuria sa iti ofer o serie Gratuita de 21 de articole. Despre antreprenoriat. Cu bune si rele.

Mi-a facut dintotdeauna placere sa dau mai departe si sa inspir oamenii. Ca mentor si coach am lucrat sute de ore cu clientii mei care au pornit deja pe drumul antreprenoriatului si au ajuns sa creada ca au nevoie sa isi extinda granitele proprii, sa vada viata in culori mai calde, sa se exprime pe ei insisi si sa isi urmeze chemarea. Sa se bucure de prosperitate atat in taramul material cat si in cel spiritual. Pentru ca prosperitatea si spiritualitatea sunt fete ale aceleiasi medalii. 

Sunt bucuroasa ca am avut oportunitatea de a sprijini oameni care au fost dispusi sa evolueze, sa invete, sa se dezvete, sa isi schimbe viata lor si a celor din jurul lor. Pentru ca antreprenorul are pe langa el o familie, prieteni, angajati, clienti, furnizori. Si odata ce antreprenorul paseste pe calea libertatii sale, pe cale a de a fi el insusi, de a-si urma integritatea, valorile, chemarea, totul in jurul sau se schimba.

El creaza valuri de unda care schimba lumea in jurul sau. Si uite asa, antreprenor cu antreprenor, se schimba lumea. Pentru ca da, putem schimba lumea. Pas cu pas. Tranzactie cu tranzactie.

Credem ca stim ce avem de facut pentru o viata mai echilibrata, dar credem ca nu avem timp. Nu mai apucam, in alergatura zilnica. Speram ca vom trai si pentru noi cand vom dubla vanzarile, cand vom finaliza urmatorul proiect, cand … (aici te invit sa completezi tu motivele deosebit de importante si urgente din business-ul tau pentru care ai amanat in mod repetat sa iti traiesti viata asa cum ai fi vrut tu).

Si uite asa marcam absente din propria noastra viata. Sarim peste aniversari, peste vacante, peste prima zi de scoala a copilului, peste aniversarea partenerului de viata, peste ziua de nastere a bunicii.

Surpriza este ca, desi dorita, schimbarea nu merge de la sine. Ca reeducarea antreprenorului super-aglomerat pentru a-si trai viata si a-si croi afacerea ca sa il serveasca pe el si nu el sa serveasca afacerea este un proces ce necesita perseverenta si sustinere. Partea frumoasa este ca odata descatusata dorinta de a se exprima cu adevarat, antreprenorii cei tracasati devin cu adevarat creatori. Magicieni ai propriei vieti, ai propriei afaceri.

Marea provocare, cu fiecare antreprenor in parte, este sa ii ajut in transformarea interioara si exterioara, pentru ca dintr-o eronata organizare a valorilor personale au ajuns sa uite de propria lor viata si sa munceasca prea mult cu prea putine rezultate valoroase pentru ei. Internetul si revistele de specialitate abunda de articole despre succes. Insa definitia sucesului este una personala.

Si numai cel care nu a fost implicat vreodata intr-un demers antreprenorial nu stie despre durerile, provocarile, suferinta pe care uneori ajunge un antreprenor sa le traiasca pentru a-si construi afacerea. Si cel mai adesea acestea sunt provocate de convingeri inradacinate, de valori prost organizate, de o identitate falsa cu care se asociaza, si de ruptura fata de propria misiune personala. Toate acestea duc la actiuni ineficiente, care favorizeaza repetarea cercului vicios.

Așadar, din experienta de peste 20 de ani de antreprenoriat si de lucru cu clientii mei in coaching si mentoring, am pus pe hartie 21 de articole prin care sa iti ofer tie, antreprenorule,  informatie valoroasa si pertinenta, si totodata material de introspectie.
Stiu ca poti sa iti schimbi viata in asa fel incat sa iti conduci business-ul, nu sa te conduca business-ul pe tine. Stiu ca poti sa iti vezi visul indeplinit. Eu cred cu tarie ca si tu, ca fiecare om de pe aceasta planeta,  meriti sa iti traiesti viata exact asa cum doresti. Cum iti sopteste sufletul tau.

Daca esti antreprenor si iti doresti sa preiei fraiele propriei tale vieti, in timp ce intelegi mai clar care sunt oportunitatile si provocarile antreprenoriatului, te invit sa te inregistrezi si sa primesti zilnic timp de 21 de zile articole extrem de valoroase, care sa iti ofere 21 de teme de reflectie si sa te motiveze in decizia pentru schimbare!

Leave a Reply