La final de an, pregateste-ti un nou inceput

Ne-am obisnuit ca la finalul anului sa sarbatorim venirea unui “an mai bun”. Ca un ritual de trecere, uns cu cadouri, cu colinde, cu bucate din belsug, cu mese intinse, cu vizite mai mult sau mai putin bahice.

A ne gasi, din timp, un spatiu de gandire, de introspectie, de cercetare a felului in care am trait anul ce se incheie, a punctului de viata in care suntem, a felului in care ne dorim sa ne alegem pasii urmatori de viata, poate parea a fi de-a dreptul un lux. Desuet. Decadent. Irelevant pentru unii. Un fel de rasfat pentru altii. Pentru ca avem dreptul sa fim noi insine si avem dreptul sa fim asa cum suntem.

Cel mai probabil este sa gasim acest spatiu atunci cand il cautam dinadins. Cand ni-l cream in iuresul aglomeratiei. Cand il cultivam ca pe ceva pretios. Cand ne oferim privilegiul de a ne pune prioritar, pe noi insine, in propria agenda.

Am scris, din anul 2011 incoace, cateva articole despre cum ne pregatim interior pentru trecerea simbolica in urmatorul segment al vietii.
Le adun aici laolalta, pentru a facilita accesul la ele.

Cu viziunea ca daca macar si cu o centima, faciliteaza cuiva un viitor mai bun, mai in acord cu ceea ce sufletul sau isi doreste pentru aceasta viata, las aici lista cu articole de bland rasfat al gandirii orientate spre “de unde vin”, “unde sunt acum” si “incotro ma indrept”.

>>> Noiembrie. Mai mult decat rezolutii de An Nou
>>> 9 lucruri pe care sa le faci pana la sfarsitul anului
>>> Cum sa iti hranesti intentiile pentru Noul An
>>> Rezolutiile de An Nou
>>> Obiective de An Nou sau viziune de viata?
>>> 3 activitati de final de an. Mai putin este noul mai mult.
>>> Cele 3 cuvinte magice

Sa avem un sfarsit de an mai bun ca anul si un inceput de an care sa pregateasca un an si mai bun!

Photo by Thought Catalog on Unsplash