Cum sa iti hranesti intentiile pentru noul an


Zilele din preajma Noului An sunt momentul cel mai potrivit pentru a privi atat inapoi cat si inainte, pentru a onora atat ceea ce am realizat si cum ne-am dezvoltat cat si pentru a stabili intentiile pentru noul an; unde vrem sa ajungem de acum incolo, incotro alegem sa ne indreptam.

Daca ai dispozitia de a-ti acorda cateva zeci de minute doar tie si aspiratiilor tale profunde, te felicit si ma bucur pentru tine.

Iti ofer cateva sugestii pentru ca introspectia de final de an si/sau de inceput de an sa fie un succes:

1. Ia-ti un caiet nou (alege un caiet de calitate, in care sa iti placa sa scrii) si deschide un jurnal personal. Scrie-ti numele pe caiet, da-i un titlu. Personalizeaza-l cum te simti inspirat(a).

Da titluri paginilor si capitolelor. Utilizeaza culori, deseneaza, lipeste fotografii decupate. Scrie de mana, valoarea adaugata pentru tine este incomparabil mai mare decat in cazul scrisului la calculator. Stiu, vrei sa salvezi padurea, insa hartia pe care o folosesti pentru aceasta operatiune serveste unui scop nobil, nu este risipa!

Este caietul intentiilor tale pentru viata ta in anul urmator, si este important sa il incepi la sfarsitul anului care tocmai se incheie. Viata este un flux continuu, segmentarea timpului este doar o conventie.

Pe masura ce descoperi imagini care exprima dorintele tale, decupeaza-le si lipeste-le in caiet.

2. Ia-ti cateva minute si reflecteaza la anul care se incheie.
Este important sa ne sarbatorim succesele, realizarile, si descoperirile.
Stai cateva minute in liniste, mediteaza si reflecteaza. Raspunde pe indelete in caiet la urmatoarele intrebari:
a. ce ai realizat in anul acesta?
b. ce ai invatat in anul acesta?
c. ce te face sa fii mandru (mandra) de tine la finalul anului acesta?
d. cum ai avut un impact asupra lumii? (nu conteza cat de mare);
e. scrie pe caiet o fraza de multumire adresata anului care se incheie.
f. incepe sa scrii o lista cu 100 de lucruri pentru care esti recunoscator (recunoscatoare). Scrie pana cand nu mai ai idei, dupa care ia o pauza si observa cum, pe masura ce te implici in alte activitati, iti mai vin idei pentru a-ti completa lista.

Experienta mea de a scrie aceasta lista a fost extraordinara (am preluat provocarea de la Ioan Nicut, in anul 2012).
https://gabrielagambra.ro/100-de-motive-care-ma-duc-inainte/

3. Stabileste-ti intentia pentru anul care vine.
a. Conecteaza-te la inima ta. Cauta in ea ce isi doreste cu adevarat. Care este cuvantul sau propozitia scurta (3 cuvinte) care poate exprima cea mai profunda si mai importanta dorinta a inimii tale.
b. Scrie cuvantul sau propozitia scurta pe caiet. Este intentia sufletului tau pentru anul care vine.
c. Acum pune-ti mintea la treaba. Gandeste-te cum se pot exprima dorintele inimii tale in obiective. Verifica daca sunt intr-adevar dorintele tale, si nu le-ai “imprumutat” de la altii. Nu te limita la ce crezi ca e posibil, ci la ce iti doresti cu adevarat. Scrie-ti obiectivele.
d. Imagineaza-ti ca s-au indeplinit deja si descopera cum te simti, ce vezi in jur, ce auzi, cine este alaturi de tine. Esti la sfarsitul lunii decembrie a anului urmator si ti s-au indeplinit dorintele. De acolo, din spatiul de peste un an, scrie o scrisoare catre tine cel (cea) de acum, in care iti povestesti realizarile si iti descrii drumul parcurs, dandu-ti cele mai bune sfaturi tie cel (cea) de acum, stiind deja ce a fost nevoie sa faci sau sa devii pentru a-ti realiza dorintele.
e. Identifica 3-5 persoane care te pot ajuta, care iti pot fi sprijin de nadejde in exprimarea intentiei tale pentru anul ce vine si contacteaza-i, cere-le ajutorul. Ofera ceva in schimb.
f. Acum, detaseaza-te de modul in care intentiile tale se vor manifesta. Nu forta lucrurile, lasa-le sa vina natural. Si, mai ales, nu le mai sta in cale, lasa-le sa vina, sa se manifeste! Lasa oportunitatile sa apara, Universul are planuri penrtu tine! Intre timp, tu fa-ti partea ta.
4. Hraneste-ti intentia zilnic pe tot parcursul anului.
Intentia iti transforma atentia. Atentia indreptata asupra intentiei o energizeaza.
a. Scrie in fiecare dimineata ce anume vei face concret in timpul zilei pentru ca intentia sa se manifeste.
b. Aminteste-ti zilnic intentia, scopul tau inalt. Acorda-ti cateva minute zilnic sa te acordezi in inima cu intentia ta.  Amenajeaza frumos o cutie cu capac sau un borcan decorativ si pune zilnic acolo un biletel scris de mana, cu intentia ta.
c. Munceste cu dedicatie in directia indeplinirii dorintelor tale. Munceste “smart”, nu “hard”. Ai auzit de legea lui Pareto? Aplica-o din plin, obtine maximul de rezultate cu minim de efort. Daruieste-ti tie timpul liber ramas astfel.
Fa in fiecare zi un lucru cu adevarat important pentru scopurile tale.
d. Scrie in fiecare seara 5 motive de recunostinta pentru ziua care se incheie si marcheaza cu un semn anume pasii concreti pe care i-ai facut in directia dorita de tine.

Daca crezi ca iti este de folos, tine-ma la curent din cand in cand cu rezultatele tale!
Succes!

Leave a Reply