Introspectii – cu maturitate, despre antreprenoriat

Antreprenoriatul , dincolo de a fi un vehicul (mult dorit) spre mirajul prosperitatii si al libertatii celui care il practica, este un sistem complex de a te raporta la lume si la viata. Banii si /sau libertatea pot veni (sau nu). Poti scapa de un sef sacaitor si da peste unul prea relaxat (tu). Poti avea un program super-relaxat sau poti ajunge sa fii un sclav pe propria ta plantatie. Te poti imbogati sau poti ajunge falit. Si poti sa iti gasesti un loc caldut sau poti oscila intre extreme.

Pana la urma, neprevazutul este una din componentele cu care un antreprenor de cursa lunga trebuie sa devina aliat si chiar prieten.

Introspectii cu maturitate despre antreprenoriat Introspectii   cu maturitate, despre antreprenoriat

 … din perspectiva unui antreprenor ajuns la maturitate, antreprenoriatul se vede (si astfel):

1. Atunci cand esti cu spatele la zid inveti accelerat. De cate ori vei refuza sa inveti, Universul iti va trimite o notificare.

2. Sa decizi TU cum iti utilizezi timpul, precum si sa decizi intelept inseamna sa sustii viziunea pe termen lung.

3. Sa lucrezi LA business inseamna sa construiesti un sistem, sa lucrezi IN business inseamna sa ai un job in propria ta firma.

4. Cu cat ai grija de tine si energia cu care te implici in afacere este mai curata, mai sanatoasa, cu atat business-ul tau va fi mai sanatos.

5. Relatia ta cu Universul se vede in balanta contabila a afacerii tale.

6. Uneori, crezand ca iti construiesti libertatea, iti montezi o lesa de aur.

7. Unul dintre principalele motive pentru care antreprenorii trec prin esecuri este faptul ca se concentrează enorm pe ideea de bani, in loc sa creeze si sa ofere valoare semenilor, in timp ce ei insisi evolueaza si devin mai buni.

8. O afacere nu poate creste peste nivelul de dezvoltare personala al antreprenorului.

9. Soarele rasare in fiecare zi. Si tu te poti reinventa in orice zi. Iar business-ul tau te va urma, fidel.

10. Pana cand nu decizi sa te pui pe primul plan in viata ta, business-ul tau te va secatui de toata energia pe care o ai disponibila.

11. Anunta-ti din timp echipa si familia care este timpul rezervat pentru TPM (Timp Pentru Mine).

12. Ai nevoie de disciplina ca sa iti poti manifesta in mod sustenabil libertatea.

13. Antreprenorii sunt mult mai inclinati sa exercite auto-disciplina cand realizeaza ca acesta este drumul catre libertate si rezultate superioare.

14. Daca nu a trebuit niciodata sa te disciplinezi, si trebuie dintr-o data sa o faci, libertatea devine inspaimantatoare. Pentru ca iti va arata exact care parti din tine iti conduc viata.

15. Sindromul „obiectelor stralucitoare –S.O.S.” se refera la imposibilitatea de a construi si mentine cu perseverenta o strategie de business anterior adoptata, prin urmarirea frecventa si necontrolata a unor noi cai si metode care apar pe parcurs.

16. Sindromul obiectelor stralucitoare seamana cu o vanare de vant.

17. Afacerea ta este o extensie a sistemului tau misiune-valori, si are un sens in tabloul mai larg al omenirii. Ea este vehiculul prin care iti exprimi mesajul in lume.

18. Antreprenorii spirituali au de-a face cu probleme specifice datorate in primul rand sistemului diferit de valori cu care opereaza si a viziunii holistice pe care o au asupra lumii.

19. Uneori pretul pentru a face este mult mai mare decat cel pentru a nu face.

20. Nu poti sa fii antreprenor in propria companie doar atunci cand ai chef sau doar atunci cand lucrurile merg bine.

21. Atunci cand business-ul ruleaza, arareori ai conditiile sa il poti pune pe „hold” pentru ca tu sa iei o gura de aer proaspat.

22. KARMA este traseul de amprente pe care il lasi in urma ta in lume, din interactiunile cu ceilalti, cu natura, cu obiectele.

23. Antreprenorul antifragil isi da voie sa faca greseli, insa de fiecare data invata ceva din ele.

24. Nu iti poti delega viata.

25. Adesea, dupa ce ai avut „totul”, iti dai seama ca nu ai nevoie sa ai chiar totul.

26. Gandurile sunt haotice si planul de afaceri complicat si neclar daca in jurul tau domneste dezorganizarea si aglomerarea.

27. Esti principala valoare si resursa a ta si a afacerii tale. Te vei avea drept tovaras de drum toata viata.

P.S. – te invit in grupul „Antreprenori care schimba lumea”, dedicat antreprenorilor care… schimba lumea. Prin ceea ce fac. Prin ceea ce sunt. Prin felul in care isi traiesc viata. Prin felul in care fac business.

Soulful business, ethical business, slow marketing, integritate in afaceri. Oameni care au idealuri pe care le transpun in realitate prin propriul business, transformand lumea intr-un loc mai bun. Oameni care stiu sa isi traiasca viata si business-ul, pretuind fiecare clipa, pretuindu-si semenii si planeta.

Trimite un comentariu

gabrielagambra.ro

Inscrie-te la newsletter!

Gestionez cu integritate lista de abonati.