Fericirea – pe lista de „to do”

fericirea pe lista 300x188 Fericirea   pe lista de to doSe poate pune fericirea pe lista de „To Do”?

Ne spunem adeseori noua insine ca vom fi fericiti si viata va fi mai frumoasa dupa ce vom finaliza scoala, dupa ce ne vom casatori, dupa ce vom face copii, dupa ce ne vom achita creditul etc.

Apoi suntem frustrati ca la scoala nu am obtinut rezultatele dorite, ca partenerul de viata nu este exact ca in visele noastre, ca avem probleme cu copiii si creditul nu se plateste chiar asa de usor precum parea atunci cand l-am obtinut.

Vom fi cu siguranta fericiti cand toate acestea vor fi intrat in „normal”. In „normalul” pe care ni-l imaginam. Si eventual amanam fericirea pentru vacanta sau, de ce nu, pentru pensie. Atunci in sfarsit vom sta degeaba si vom fi platiti pentru asta 🙂 Toate grijile se vr fi terminat.

Am impresia ca procedand astfel pierdem un timp pretios. Griji, situatii si „probleme” vor aparea mereu. Unul din „secretele” fericirii este modul in care ne raportam la „probleme”. Un mentor al meu, Dragan Vujovic oferea ca instrument de abordare a „problemelor” redenumirea lor in „proiecte” si tratarea lor ca atare.

Fiecare moment din viata este unic si nu se mai repeta. Posibilitatea de a fi fericit acum nu se repeta maine. Aceea este posibilitatea unui moment din ziua de maine.

Decide sa fii fericit oricum. OK, asta nu inseamna sa te bucuri cand iti ia foc casa, insa chiar daca acest lucru (putin probabil) se intampla, gaseste in tine modalitatea de a-ti hrani optimismul ca vei depasi situatia. Si o vei depasi. Uneori, fericirea nu este un val spectaculor, si doar un susur de izvor. Insa este important sa stii sa il gasesti, acolo in tine.

Asadar, inceteaza sa astepti sa gasesti fericirea atunci cand:

– ai terminat de achitat ratele;
– iti gasesti sufletul pereche;
– ai terminat scoala;
– ai inceput scoala;
– vei divorta;
– vei avea copii;
– vor creste copiii;
– se vor casatori copiii;
– vei avea silueta dorita;
– vei iesi la pensie.

Fericirea este calatoria, si nu o destinatie. Cultiva-ti optimismul, cultiva-ti speranta, traieste fiecare moment asa cum vine si u uita ca toate trec. Si cele bune, si cele rele.

Si daca ma gandesc bine, DA, pune-ti zilnic in agenda, pe lista de „To Do”, sa iti duci aminte sa fii fericit(a).

Ar putea sa te intereseze si:

Evenimente mele de coaching

Trimite un comentariu

gabrielagambra.ro

Inscrie-te la newsletter!

Gestionez cu integritate lista de abonati.